PRO COLLEGE

Pro college Wijchen    ''Ontspannen werken met allure''

Pro College Wijchen is een praktijkschool waar circa 110 leerlingen onderwijs volgen. Op deze school wordt praktijkonderwijs gegeven; naast vakken als Nederlands, rekenen, ICT en burgerschap worden de praktijkvakken groen, detail, dienstverlening & zorg, techniek, horeca en logistiek aangeboden.

 

 


 

 

 

 

Naast de leerlandschappen mochten we ook de teamkamer ontwerpen. De bruisende terrasjes in het buitenland waren voor ons een inspiratiebron. De gezellige sfeerverlichting, de wandprint met beplanting, de bistro tafels en vloerkleed met grindpatroon geven het gevoel van een binnenplaats. Hier kunnen alle docenten elkaar ontmoeten en gezamenlijk lunchen!

Eind 2020 werd besloten om het gebouw grondig te renoveren en daarmee het karakteristieke gebouw te behouden. Er werd met een strakke planning en uiteindelijk hebben de ontwerpfase en de bouwfase samen circa twee jaar geduurd. Projectum ontwierp het nieuwe interieur en heeft de wensen van de opdrachtgever vertaald in een interieur waarin iedereen zich welkom voelt, het uitgangspunt was dan ook ‘ontmoeten’. Vanuit de school was namelijk de wens uitgesproken om meer transparantie uit te stralen richting de buurt. De school heeft als visie dat haar leerlingen het vak het best leren door klanten/gasten te ontvangen. Buurtbewoners kunnen in het gebouw langskomen om een drankje te nuttigen of hun fiets te laten repareren. Er is veel groen toegepast, zowel ‘echte’ planten als in visuals op de wanden. Er werden diverse nisjes rond bestaande staanders gecreëerd waarin leerlingen elkaar kunnen ontmoeten en in de aula werd een ‘horeca-look’ verkregen door onder andere de ruggen treinbankjes te bekleden met een opvallende velvet stof met botanische print. Alle ruimtes die door ons werden ontworpen zijn met elkaar verbonden door ‘Groen’ als een ‘rode draad’ door de inrichting te laten lopen.