De Verwondering - Almere

inrichtingsplan

DE Ecologische school van Nederland 'De Verwondering' vraagt om een speels warm en natuurlijke concept. 'Met je voetjes in de klei' was het uitgangspunt van de ontdekkingstocht die onze studio heeft bewandeld samen met de school. Laat je verwonderen!

 

Opdracht in samenwerking met Schilte B.V.


 

 

 

De Klaslokalen

 

Elke habitat heeft zijn eigen kleur. Geel van de zon, groen van de planten, lichtblauw van de lucht en donkerblauw van het water. Niet ieder kind heeft zijn eigen plekje er wordt gerouleerd in de klas. Er wordt vooral gekeken naar de behoefte van het kind. Zo kunnen ze er zelf voor kiezen, om staand of zittend te werken, op de treinbanken, aan een laptoptafeltje of aan de leerlingensetjes. De persoonlijke laadjes zijn verwerkt in de kastenwand evenals het docentenbureau en de afvalbakken.


 

 

 

 

 

Klaslokalen

 

Alle 14 kasten zijn door Schilte op maat gemaakt. Er is gebruikt gemaakt van het materiaal berkenmultiplex om zo de natuurlijke uitstraling terug te laten komen in het interieur. Zoals hier naast te zien hebben we de iconen in het hout gefreesd. Er is aan elke klein detail gedacht om het concept volledig door te voeren.


 

 

Teamkamer en kantoren

 

 

De foto's in de teamkamer zijn een verzameling van alle foto's die terug te vinden zijn in de hele school. Alles komt hier bij elkaar, met in het midden de symbolische rode laarsjes die staan voor de visie van De Verwondering: 'met je voetjes in de klei'.

 

Neem maar de tijd

Om te groeien Te stralen

Om tijdens het ontdekken soms te verdwalen

Te beleven, verwonderen

Met jouw blik en hart open

En weet dat wij Met jou mee zullen lopen